ZMĚNIT MÍSTO

Recept na batátovou polévku

21.01.2024

Batátová polévka je vydatná a lahodná krémová polévka, která je ideální pro chladné dny. Batáty jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, takže jsou nejen chutné, ale i zdravé. Batáty, hlavní složka této polévky, obsahují především vitamíny A, C, B6 a také vlákniny. Tato polévka je skvělá alternativa k hlavnímu jídlu a je velmi oblíbená jak u dospělých, tak u dětí.

Na 6 porcí polévky je potřeba:

· 1 batát
· 2 mrkve
· 1 červená paprika
· 2 červené cibule
· 3-5 stroužků česneku
· 2 zeleninové bujony nebo 0,75 litru zeleninového vývaru
· olivový olej
· kajenský pepř (a zakysaná smetana), nebo sůl, pepř a kokosové mléko


Postup přípravy:

· Očistěte zeleninu, cibuli a česnek oloupejte a nekrájejte najemno. Oloupejte batát a spolu s mrkví a paprikou ho nakrájejte na kousky.

· V hrnic na rozehřejte olej a při nížší teplotě opékejte několik minut cibuli a česnek. Poté přidejte nakrájené batáty a zeleninu a smažte při střední teplotě 5-10 minut. Občas promícháme.

· Přilejte 0,75 litru zeleninového vývaru nebo stejné množství vody se zeleninovým bujónem. Přikrytou polévku nechte povařit asi 20 minut.

· Polévku nechte chvíli vychladnout a směs rozmixujte tyčovým mixérem.

· Můžeme dochutit kajenským pepřem, ale opatrně, nepřehánějte to. K ozdobení do talíře můžeme přidat i zakysanou smetanu.

· Pokud nemáme kajenský pepř, dochutíme solí a pepřem a místo zakysané smetany přidáme kokosové mléko.

· Nakonec polévku v talíři zakapeme olivovým olejem a můžeme jemně zaprášit provensálským koření.


Přejeme dobrou chuť!

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu