ZMĚNIT MÍSTO

Vrcholy Krkonoš pokryl poprašek sněhu, teplota klesla pod nulu

22.10.2014

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) 22. října (ČTK) - Nejvyšší hřebenové partie Krkonoš v noci na dnešek pokryl poprašek sněhu a jednalo se tak o první sněžení v Krkonoších od poslední zimy. Teplota k ránu na hřebenech klesla zhruba jeden stupeň pod bod mrazu. "Síla poprašku je neměřitelná, je mlha a vítr fouká asi 70 kilometry za hodinu," řekl před polednem ČTK pracovník horní stanice lanovky na Sněžku. Lanovka kvůli silnému větru na horním úseku nejezdila, v provozu byl první úsek na Růžovou horu.

V krkonošských údolích se teplota dnes dopoledne pohybovala několik stupňů nad nulou. Silný vítr v podhůří Krkonoš přidělal práci energetikům, kteří během noci evidovali několik poruch a výpadků na vedeních vysokého napětí. Ráno ještě odstraňovali poslední dvě poruchy na vedeních vysokého napětí u Starého Místa na Trutnovsku a u Nové Paky na Jičínsku, uvedla regionální mluvčí firmy ČEZ Šárka Beránková.
Dnes odpoledne a večer by mělo být v hradeckém kraji zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. V polohách nad 900 metrů nad mořem může sněžit. V noci by mohly být srážky na horách vydatnější.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu