ZMĚNIT MÍSTO

Černá na jihu Čech vystoupala na třetí povodňový stupeň

23.10.2014

České Budějovice 23. října (ČTK) - Říčka Černá na Českokrumlovsku vystoupala na nejvyšší povodňový stupeň, tedy stav ohrožení. Voda v jejím korytě převýšila 170 centimetrů. Stoupá také voda v Malši a v Blanici, kde platí druhý povodňový stupeň. Nejnižší stupeň, bdělost, hlásí ve třech měřicích stanicích. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu.

V Jihočeském kraji je po vydatných dešťových srážkách vyhlášena povodňová pohotovost s vysokým stupněm nebezpečí do 18:00. Pršet má ještě na Šumavě a v Novohradských horách. Večer budou srážky ustávat i tam. "V souvislosti s deštěm jsme zatím nikde vodu nečerpali, nikdo nebyl evakuován," řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vendula Matějů.
Třetí stupeň ohrožení byl na Černé dosažen ve vodoměrném profilu Líčov ve 13:30. Dosažení třetího stupně očekávají meteorologové i na Malši ve stanici Pořešín. Voda se vylila z koryt na louky, v ohrožení je zatím usedlost U Mareše při ústí Černé do Malše.
Na horním toku Malše a také na Blanici zatím platí druhý stupeň, tedy pohotovost. Nejnižší stupeň je na Polečnici v Českém Krumlově, na Svinenském potoce v Trhových Svinách a na Blanici v Podedvorech a v Husinci.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu