ZMĚNIT MÍSTO

Na 11 místech Česka dnes padly teplotní rekordy

02.11.2014

Praha 2. listopadu (ČTK) - Na 11 místech Česka, kde se měří teplota alespoň 20 let, byly dnes zaznamenány teplotní rekordy. Nejtepleji bylo ve Vimperku, naměřili tam 19,6 stupně Celsia. Je to o dvě desetiny stupně vylepšení rekordu z roku 1999. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V Česku je celkem 161 stanic s minimálně dvacetiletou historií teplotního pozorování.

V Hejnicích ve frýdlantském výběžku dnes dosavadní maximum naměřené také v roce 1999 vzrostlo o téměř dva stupně na 19 stupňů Celsia. Teplotní rekordy padly například i v Chebu, Karlových Varech, Mariánských Lázních a Aši. Nejnižší maximum zaznamenali v Měděnci, kde rtuť vystoupala na 13,5 stupně, čtyři roky starý rekord měl hodnotu 12,3 stupně Celsia.
Teplý podzim bude pokračovat i v listopadu. Meteorologové očekávají, že teplotně výrazně nadprůměrné budou zejména příští dva týdny. Počasí s nadprůměrnými nebo průměrnými teplotami se ale udrží i po zbytek listopadu. "Noční teploty se v závěru měsíce budou pohybovat kolem nuly, denní by už neměly vystupovat nad deset stupňů," uvedli meteorologové.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu