ZMĚNIT MÍSTO

První nebývale silná zimní bouře zasáhla USA a Kanadu

12.11.2014

Ottawa/Washington 12. listopadu (ČTK) - Až o 22 stupňů Celsia poklesla náhle teplota v části Kanady a USA, kam dorazila s bouří první vlna sněhu. Jde o chladný vzduch, jež na jih tlačí silná bouře nad Aljaškou. V Minnesotě napadlo až 60 centimetrů sněhu, při dopravních nehodách na namrzlých silnicích zemřeli do úterka čtyři lidé. Letiště v Minneapolisu zrušilo podle stanice NBC na 300 letů, letecký provoz je narušen také v Chicagu a Detroitu.

Kolem půl metru sněhu napadlo ve státě Michigan. V některých oblastech Wisconsinu a Minnesoty zůstaly zavřené školy.
Lidé byli na nástup studené vlny upozorněni, ale teplota prý prudce klesla během jedné hodiny. V texaském Dallasu, kde v pondělí bylo přes 26 stupňů Celsia, spadla teplota pod bod mrazu. Ledový vítr se pohybuje směrem na jihovýchod a očekává se, že o víkendu dorazí na východní pobřeží USA, kde zavládne počasí běžné spíš v lednu.
V kanadské provincii Alberta teplota poklesla o 27 stupňů. V porovnání s průměrnými teplotami pro toto období je nyní v oblasti o 22 stupňů chladněji. Ještě v sobotu odpoledne naměřili v Calgary přes 14 stupňů Celsia, teď je minus 15 stupňů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu