ZMĚNIT MÍSTO

Nejméně devět mrtvých si za víkend vyžádaly srážky na jihu Evropy

17.11.2014

Bern/Řím/Paříž (ČTK) - Přinejmenším dva lidé zahynuli v noci na neděli na jihu Švýcarska poté, co se na jejich dům sesunul po vydatných deštích svah. Stejný osud potkal nedaleko odsud na italské straně hranice další dvě osoby. Silné srážky způsobující záplavy a sesuvy podmáčených svahů přetrvávají také na jihu Francie, tam během víkendu zahynulo už celkem pět lidí.
Třípatrový dům v obci Davesco-Soragno nedaleko švýcarského města Lugana zavalila zemina kolem půl třetí ráno. Budova údajně tíhu neudržela a zřítila se. Kromě dvou mrtvých žen ve věku 34 a 38 let si neštěstí vyžádalo také čtyři zraněné. Policie dál pokračuje v prohledávání trosek.

Asi padesát kilometrů od švýcarské obce v italském Cerro di Laveno pohřbila mokrá zemina další dům, v němž zemřela 16letá dívka a její 70letá babička. Úřady už okolní domy evakuovaly.
Silné deště na jihu Švýcarska a severu Itálie vedly už v minulých dnech k uzavírání silnic i evakuaci obyvatel v okolí Luganského jezera a Lago Maggiore.
Nadále vážná je situace v severoitalských regionech Ligurii, Lombardii a Piemontu, záplavy si tu podle agentury AFP od poloviny října vyžádaly už 11 obětí. Od včerejška policie pátrá po 67letém muži, jehož auto voda strhla nedaleko Janova.
Na jihu Francie v důsledku deštivého počasí zahynulo o víkendu nejméně pět lidí. Všichni zemřeli poté, co na třech různých místech voda zaplavila jejich auta. Podle meteorologů může za silné srážky na listopad neobvykle teplé počasí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu