ZMĚNIT MÍSTO

Ve skiareálu Novako na Božím Daru už jedou vleky a lyžuje se

29.11.2014

Boží Dar (Karlovarsko) 29. listopadu (ČTK) - Deset až 25 centimetrů prvního letošního sněhu pokrývá svahy Ski areálu Novako v centru Božího Daru na Karlovarsku. Dnes dopoledne se tam proto spustil vlek a objevily se tam první desítky lyžařů a sáňkařů. V provozu bude i v neděli. V ostatních areálech Krušných hor se zatím vleky nerozjely, a to ani na nejvyšším a největším kopci Klínovec, kde už svahy několik dnů uměle zasněžují děla. ČTK to řekla Svatava Nováková z Novaka.

"Je to takový malý přírodní zázrak. Nad námi je mrak, nad okolními kopci je sluníčko," uvedla. Podle Novákové sníh padal od čtvrtka, ale dnes už nesněží. Teplota kolem poledne byla kolem minus tří stupňů Celsia. Kvůli mlze ale není viditelnost příliš dobrá.
"Když přijíždíte do Božího Daru, tak na pláni je jenom námraza. Ale poté, co sjedete do městečka, tak už vidíte sníh," uvedla Nováková. Vlek v areálu Novako bude v provozu dnes a v neděli a opět se rozjede, pokud bude sníh, o dalším víkendu. "Není ještě zahájená sezona. Lidí je tu zatím málo, nic si ještě neplánovali," řekla. Na příští sobotu a neděli plánují start sezony také na Klínovci, který je s nadmořskou výškou 1244 metrů o více než 200 metrů výše než svahy božídarského Novaka.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu