ZMĚNIT MÍSTO

Některé areály v Jeseníkách zasněžují,vleky by mohly jet za týden

01.12.2014

Olomouc  (ČTK) - Některé lyžařské areály Jeseníkách začaly zasněžovat. Umělý sníh však zatím vyrábějí pouze střediska ve vyšších polohách, kterým to umožňují nízké teploty posledních dnů. Část vleků v nich by tak mohla začít jezdit už příští víkend, zjistila  ČTK.

"Naším zájmem je, aby část areálu byla v provozu už na Mikuláše, pokud nám to podmínky dovolí. Děla jedou na plný výkon," řekl  ČTK zástupce ski areálu Karlov, kde se teploty pohybují mezi minus osmi a minus dvěma stupni Celsia.
Podobně je tomu ve ski areálu Kouty, kde sněžná děla začala pracovat ve středu. "V horních partiích jedeme nonstop, v dolních částech jsme začali v sobotu. Tam to musíme kvůli teplotám přes den vypínat," uvedl zástupce areálu Petr Marek.
Pokud teploty vydrží, část areálu by podle jeho slov mohla být zprovozněna příští víkend, do dvou týdnů by mohly jet vleky v celém areálu. Loni se tam začalo zasněžovat asi o deset dnů dříve, poté však přišla obleva. Na Mikuláše byla v provozu část areálu.
Velká část jesenických středisek však ještě na ideální podmínky k zasněžování čeká. Také v sousedním Zlínském kraji jsou sjezdovky ještě zelené. "Předpověď počasí slibuje lepší podmínky na začátku týdne. Pokud zůstane stejně příznivá, předpokládáme, že začátkem týdne bychom mohli začít zasněžovat. Věříme, že stejně jako v minulých letech, i letos se vleky rozjedou nejpozději na Vánoce," řekla ČTK zástupkyně ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku Martina Žáčková.
V republice zasněžují také areály na Šumavě. Lyžařská sezona v neděli začala na Černé hoře v Krkonoších, lyžařům se otevřely dvě sjezdovky.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu