ZMĚNIT MÍSTO

Ledovka v ČR bude až do úterního večera, varují meteorologové

01.12.2014

Praha 1. prosince (ČTK) - Ledovka se v Česku bude tvořit až do úterního večera, přičemž nejsilnější bude na Vysočině a na jihu Moravy. Mrznoucí déšť se postupně rozšíří i na většinu území Moravy a Slezska a do východních, jižních a západních Čech, tam ale nebude ledovka už tak silná. Informoval dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který rozšířil svou předchozí výstrahu až do úterních 18:00. Původní výstraha platila do dnešních 23:00.

Meteorologové očekávají silnou ledovku ve vybraných částech Zlínského, Olomouckého, Jihomoravského kraje a na Vysočině. Na střední Moravě by totiž mohlo spadnout ojediněle až kolem 25 milimetrů mrznoucích srážek. Ve druhé polovině noci na úterý by už ale mohly slábnout, přesto by se bude vzhledem teplotám pod bodem mrazu tvořit ledovka i během úterý, uvedli meteorologové.
Podle nich současně hrozí zejména na Českomoravské vrchovině, že se kvůli silné námraze budou lámat větve nebo stromy. Námraza může poškodit i elektrické vedení.
Na Vysočině a na jižní Moravě se tvorbou ledovky potýkají už dnes, silničáři do postižených míst vyslali všechny své posypové vozy, policisté přesto zaznamenali vyšší počet nehod. Řidič by zejména na silnicích nižších tříd měli být opatrní. K opatrnosti meteorologové nabádají ale i chodce.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.