ZMĚNIT MÍSTO

Sněhové zpravodajství z více než 1000 středisek

04.12.2014

Termín je domluvený, ubytování zaplacené, lyže navoskované – ale k čemu vám to je, když místo na sjezdovce lyžujete na blátě? „Perfektní lyžařské podmínky po celý rok“ má sice dnes každý druhý alpský areál, ale ani to vám nezaručí, že zrovna během vaší dovolené sjezdovka nebude tát pod náporem teplého proudění vzduchu, nebo že naopak nebudete mrznout ve sněhové vánici. Alpské klima se liší stát od státu, oblast od oblasti, a ani předpověď počasí vám nemusí poskytnout přesné údaje o tom, na jaké teploty a stav sněhu se připravit. Stejně tak se nemusíte včas dozvědět, že polovina vleků je z nějakého důvodu zavřená nebo jestli je v provozou U-rampa, kvůli které s sebou vezete snowboard. A ani pokud se nechystáte do Alp, není radno rozmary přírody podceňovat. Zvláště níže položené oblasti jako slovenská Malá Fatra nebo české Krkonoše či Beskydy jsou náchylné na náhlá oteplení a z lyžařů se v takových případech leckdy stávají horší turisté z donucení.

Sněhové zpravodajství je sázka na jistotu. Nejenže se dozvíte, kolik sjezdovek je v provozu nebo kdy naposled sněžilo, zpravodajství poskytuje i informace o tom, jaké kvality je zrovna sníh na horách, jestli se dá sjet až o údolí nebo kdy začíná a končí sezóna. Díky sněhovému zpravodajství můžete zjistit stav sněhu v nedalekém středisku nebo si prostudovat sněhové vyhlídky do příštích dní. V kombinaci s přesnou předpovědí počasí a webkamerami se tak výlety naslepo stávají minulostí. Jednotlivá střediska můžete pohodlně porovnat a vybrat si to, které bude nejlépe vyhovovat vašim požadavkům. Pokud vás přesto ve zvoleném areálu zaskočí změna počasí, můžete se připojit na wi-fi a poohlédnout se, jestli to někde poblíž nevypadá lépe.

A nemusíte zoufat ani tehdy, jedete-li do lyžařsky exotičtějších krajin. Díky zpravodajství z Japonska, Španělska, Británie nebo třeba Andorry se nemusíte bát vyrazit kamkoli do světa, kde se potkávají milovníci tohoto zimního sportu. Moderní technologie k našemu životu neodmyslitelně patří, tak proč je nevyužít v náš prospěch?

Sněhové zpravodajství najdete na SNOW.CZ 

Text: Martin Müller

Foto: Petr Havelka – SNOW

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu