ZMĚNIT MÍSTO

E.ON obnoví dodávky elektřiny na jihu Čech do večera

05.12.2014

České Budějovice 5. prosince (ČTK) - Do dnešního večera chtějí energetici obnovit dodávky elektrického proudu do všech obcí i osad na Prachaticku. Bez proudu je na Šumavě posledních 200 míst. ČTK to řekl mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha. Kvůli zpřetrhanému vedení, na které padají namrzlé stromy, větší problémy s dodávkami energie trvají na jihu Jihočeského kraje od pondělí.
"Bez proudu je posledních 200 míst na Prachaticku na katastrech obcí Nicov, Vacov, Stachy a Volary. Většinou se jedná o rekreační objekty, až na Křišťanov, kde jsou lidé potmě od středečního rána, tedy 48 hodin," uvedl Vácha.

V noci na dnešek se podařilo zprovoznit všechny páteřní linky a obnovit dodávky do 150 míst, třeba do Vacova, Vřetenice, Rohanova i Javorníku. V porovnání s Vysočinou a jižní Moravou nebyla situace na jihu Čech tak dramatická. Plošnější poruchy podle Váchy trvaly od středy a nejhůře bylo postiženo právě Prachaticko.
Ve čtvrtek se podařilo zprovoznit východ Jihočeského kraje, kde padající stromy zpřetrhaly vedení v okolí Dačic, Starého Města pod Lanštejnem a Nové Bystřice. Bez problémů jsou také odběratelé na Českokrumlovsku, kde námraza zkomplikovala život lidem na Lipensku.
Od pondělí 1. prosince vyjeli hasiči v jižních Čechách k více než dvěma stovkám zásahů, kdy odklízeli následky zimního počasí. "Situace na jihu Čech nebyla tak dramatická jako v některých krajích České republiky. Všechny zásahy hasičů se týkaly odklízení spadlých stromů z vozovek či železnice. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby," řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vendula Matějů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu