ZMĚNIT MÍSTO

Za silné bouře v Katalánsku zemřeli tři lidé

10.12.2014

Madrid 10. prosince (ČTK) - Silná bouře si ve španělském Katalánsku vyžádala životy tří lidí. Jeden člověk byl za vichru, který dosahoval rychlosti 120 kilometrů v hodině, těžce raněn. Od roku 2009 Katalánsko horší řádění živlů podle listu The Local nepostihlo. Jednou z obětí je občanka Švédska.

Silná bouře zasáhla Katalánsko v úterý. Dva lidé zemřeli ve městě Terrassa, kde se zřítila část tovární zdi. Šedesátiletá Švédka pak přišla o život, když vichr obrátil její automobil a vlekl ho deset metrů.
Těžce zraněným je strojvůdce státní železniční společnosti Renfe. Byl v kabině lokomotivy právě ve chvíli, kdy se na ni zřítil strom. Hrozí mu amputace nohy.
Vichr značně poškodil elektrické vedení a asi 42.000 domácností se ocitlo bez proudu. Kvůli padajícím stromům zůstaly uzavřeny barcelonské parky. Na televizních záběrech bylo vidět stržené střechy domů a stromy popadané v ulicích.
I když se dnes vítr utišil, vláda Katalánska neodvolala pohotovost a doporučila lidem, aby se nezdržovali v blízkosti objektů, jimž hrozí zřícení.
Podobně silná bouře dnes postihla severozápadní Británii, kde je bez proudu na 17.000 obyvatel.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu