ZMĚNIT MÍSTO

Bouře brzdí dopravu v Kalifornii, části měst jsou bez proudu

11.12.2014

San Francisco (USA) 11. prosince (ČTK) - Desetitisíce domácností bez proudu zanechala dnes nejprudší bouře za posledních pět let, která se přihnala do oblasti San Franciska. Řada letů mířících z Kalifornie má v důsledku silného větru doprovázejícího přívalové deště velká zpoždění, omezena je rovněž doprava na železnici a na moři. Školy v některých městech zrušily dnešní vyučování, uvedla agentura AP.

Vítr provázející bouři dosahoval v nárazech rychlosti až 80 kilometrů v hodině, lámal stromy a ničil elektrické vedení. Nejméně desítky tisíc domácností jsou v oblasti sanfranciského zálivu bez proudu, úřady podle AP dosud nebyly schopny jejich počet přesně vyčíslit. Nejhorší je situace jižně od San Franciska, kde již v noci na dnešek zanechal předvoj bouře značné následky.
Podle meteorologů může během několika hodin působení bouře spadnout na některých místech až 100 milimetrů srážek, které vzhledem k poměrně velké prudkosti deště mohou rozvodnit místní toky. Pobřežním obcím hrozí velké vlny zvednuté větrem, které dosahují až dvoumetrové výšky.
Podle Federálního úřadu pro letectví FAA dosahuje dnes průměrné zpoždění příletů na sanfranciské letiště téměř čtyř hodin. Výrazně omezena je lodní doprava, nejméně desítka trajektů dnes vůbec nevyjela. Zpoždění nabírají rovněž vlaky.
Úřady vyzvaly obyvatele oblasti, aby se zdržovali dále od moře.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu