ZMĚNIT MÍSTO

Bouře zasáhla jižní Kalifornii, způsobila záplavy i sesuvy půdy

13.12.2014

Los Angeles 13. prosince (ČTK) - Bouře doprovázená vydatným deštěm a silným větrem postihla jižní část státu Kalifornie na západním pobřeží USA. Způsobila lokální záplavy i sesuvy půdy a vyžádala si už přinejmenším jednu oběť. Úřady nařídily evakuaci celkem více než tisícovky lidí.

Mrtvého muže policie nalezla v odvodňovacím kanálu ve městě Garden Grove nedaleko Los Angeles. Od čtvrtka tak v důsledku deštivého počasí přišly na západním pobřeží USA o život už tři lidé.
V obci Camarillo Springs, asi 50 kilometrů severozápadně od Los Angeles, poškodila lavina z bahna a kamení téměř dvacet budov a přehradila místní hlavní komunikaci. Tuto oblast loni postihly rozsáhlé lesní požáry, které připravily svahy o porost, jenž by mohl podle odborníků sesuvům zabránit.
V samotném Los Angeles se podařilo hasičům z rozvodněné řeky zachránit dva tonoucí lidi. Jižní část města postihlo malé tornádo, první od roku 2004, které poškodilo střechy tří domů.
Silný vítr zpřetrhal také dráty elektrického vedení, bez elektřiny je nyní v okolí Los Angeles asi 78.000 lidí. Ve státech Oregon a Washington na severozápadě USA je po čtvrteční bouři bez proudu stále asi 200.000 obyvatel.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu