ZMĚNIT MÍSTO

Na severu Olomouckého kraje sněží, cesty jsou sjízdné

21.12.2014

Olomouc 21. prosince (ČTK) - Silnice ve vyšších polohách Olomouckého kraje pokryl z noci na dnešek sníh. Správci cest jej odklízeli ze silnic Šumperska i Jesenicka. Na Červenohorském sedle napadlo podle silničářů do půlnoci deset centimetrů, dalších pět centimetrů přibylo nad ránem. Silnice jsou sjízdné, zvýšená opatrnost je však na místě.

"Sněžilo do půlnoci a poté znovu začalo kolem 03:30. Silnice jsou chemicky ošetřeny. V nižších polohách jsou holé a mokré a ve vyšších polohách leží zbytky sněhové kaše," řekl ČTK dispečer šumperské správy silnic. Na zbytky sněhu mohou řidiči narazit například v oblasti Skřítku, správci cest zde nabádají ke zvýšené opatrnosti.
Cestáři museli vyrážet do terénu také na Jesenicku. Dispečer správy silnic ČTK v 06:30 řekl, že v oblasti stále sněží. "Na kopcích leží po chemickém posypu zbytky rozbředlého sněhu. Sněžit začalo v sobotu ve 21:00 a sněží přes celou noc," uvedl dispečer. Na pozoru by se měli dát motoristé například v oblasti Videl.
Silnice museli posypat kvůli změně počasí ve vyšších polohách také silničáři na Olomoucku i v oblasti Drahanské vrchoviny na Prostějovsku. Ostatní cesty v Olomouckém kraji jsou holé a mokré a sjízdné bez omezení.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu