ZMĚNIT MÍSTO

Silnice ve vyšších polohách pokryl sníh, řidiči musí být opatrní

26.12.2014

Praha 26. prosince (ČTK) - Dopravu na silnicích ve vyšších polohách komplikuje dnes ráno slabá vrstva sněhu, v některých místech leží jeho rozbředlé zbytky. Řidiči musejí být při jízdě opatrní. Může se také tvořit náledí, teploty na horách klesají pod nulu, někde až k minus deseti stupňům Celsia. Vyplývá to z informací silničářů.

Ledovka nebo námraza se může místy vyskytovat například na Tachovsku v okolí Stříbra a Sulislavi, u Stodu na Plzeňsku nebo u Draženova na Domažlicku, námraza byla i v některých úsecích dálnice D5. Na náledí si řidiči musejí dát pozor také ve vyšších polohách v okolí Skutče na Chrudimsku.
Na severu Čech napadlo ráno kolem pěti centimetrů sněhu, v Krušných horách až deset, místy ale stále sněží. V Krkonoších a Jizerských horách fouká silný nárazový vítr, který snižuje viditelnost. I na hlavních tazích včetně D8 leží zbytky rozbředlého sněhu. Na hlavní silnici 14 v Rokytnici nad Jizerou na Semilsku spadl kvůli silnému větru strom a zablokoval jeden jízdní pruh. Místo je ale s opatrností průjezdné.
Zejména ve vyšších polohách hor, například v Jeseníkách nebo Beskydech, upravovaly silnice pluhy. Leží tam proto ujetá vrstva sněhu krytá posypem.
Viditelnost je kvůli sněhovým srážkám snížena také na Vysočině, v jižní části Jihočeského kraje a na Jindřichohradecku nebo ve vyšších polohách Vsetínska.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu