ZMĚNIT MÍSTO

V Bulharsku dva lidé v noci umrzli, v Rakousku zabíjela lavina

02.01.2015

Sofia/Vídeň 1. ledna (ČTK) - Řecko a Bulharsko sevřel o silvestrovské noci silný mráz a v Bulharsku dva lidé umrzli. V Rakousku po vydatném sněžení v uplynulých dnech nadále panuje nebezpečí pádu lavin, v rakouské spolkové zemi Tyrolsko lavina ve středu podle agentury APA zabíjela.

V Bulharsku, kde panovaly až patnáctistupňové mrazy, noc venku nepřečkali nejméně dva lidé. Balkánská země se potýkala také s hustým sněžením. Ani rozmary zimního počasí ale silvestrovské veselí nepokazily a v centru Sofie se sešly k oslavě příchodu nového roku tisíce lidí.
V Rakousku, které v posledních dnech loňského roku spolu s jihozápadem Německa, Švýcarskem či Británií potýkalo s přívaly sněhu, nadále platí lavinové nebezpečí. V tyrolských horách byl dnes první pěkný den po období bouří a sněžení.
V Tyrolsku ovšem platí třetí z pěti stupňů varování před lavinami. Problémem je podle expertů především navátý sníh na hřebenech, který se může od starší vrstvy sněhu snadno utrhnout. V horách se navíc oteplilo, což může vyvolat samovolné laviny.
Lavina ve středu, v poslední den loňského roku, v Tyrolsku již zabíjela. V lyžařské oblasti Kühtai zachytila lyžaře, jehož tělo záchranáři vyprostili až po několika hodinách.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu