ZMĚNIT MÍSTO

Na Šumpersku napadlo až 15 centimetrů sněhu

18.01.2015

Olomouc 18. ledna (ČTK) - Až 15 centimetrů sněhu napadlo v noci na dnešek ve vyšších polohách Olomouckého kraje. Sněžení zasáhlo především Šumpersko a Jesenicko. Kvůli novému sněhu byli silničáři po celou noc v terénu. Řidiči tam mohou na zbytky sněhu narazit místy i na hlavních tazích, rozbředající sníh leží také na některých vedlejších cestách v ostatních částech kraje. Opatrnost je proto na místě.

"Celou noc od 400 metrů nad mořem sněžilo, v horských polohách napadlo až 15 centimetrů sněhu. Cesty udržované chemicky jsou v horských polohách se zbytky sněhu. Na inertních trasách leží od středních poloh slabá vrstva rozbředajícího sněhu krytá posypem. Kolegové jezdili celou noc," řekl dnes ČTK dispečer šumperských silničářů.
Na Jesenicku napadl sníh ještě v níže položených částech regionu, zhruba pět centimetrů se udrželo i v samotném Jeseníku. "V horských polohách napadlo tak deset centimetrů. Nyní tady drobně mrholí a je jeden stupeň nad nulou," řekl ČTK dispečer jesenické správy silnic. Na silnicích tam leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření a cesty jsou podle silničářů sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách, které se neošetřují chemicky, leží ujetá sněhová vrstva krytá posypem. I na těchto cestách by měli být řidiči obezřetní.
Na zbytky rozbředlého sněhu kryté posypem však mohou řidiči narazit i na vedlejších cestách a ve vyšších polohách Prostějovska i Přerovska. Cesty na Olomouckou jsou podle správců cest většinou holé a mokré.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu