ZMĚNIT MÍSTO

Horské areály v hradeckém kraji slibují ideální sněhové podmínky

22.01.2015

Hradec Králové 22. ledna (ČTK) - Horská střediska v Královéhradeckém kraji slibují lyžařům ideální sněhové podmínky. Na sjezdových tratích leží až 90 centimetrů sněhu, upravené jsou také trasy pro běžkaře, zjistila dnes ČTK z informací provozovatelů vleků.

Například ve Špindlerově Mlýně je v provozu přes 24 kilometrů sjezdových tratí z celkových 25, dnes je kvůli úpravám a zasněžování uzavřená černá sjezdovka. Od pátku se ve středisku uskuteční dvoudenní turnaj koňského póla Czech Snow Polo Masters. Vlekaři upravili také běžecké tratě v okolí Horních Míseček a na Pláních.

Ideální sněhové podmínky hlásí také areály sdružené ve SkiResortu Černá hora - Pec, kde je v provozu 37 kilometrů sjezdových tratí. Lyžaři mohou také využít takzvaný SkiTour, který umožní přejet na lyžích a částečně rolbou ze sjezdovek na Černé hoře do Pece pod Sněžkou.

Zhruba 30 až 70 centimetrů sněhu hlásí vlekaři z Říček v Orlických horách. "Sněhové podmínky jsou velmi dobré, je pěkné lyžování bez front. Dnes odpoledne uzavíráme kvůli mezinárodnímu žákovskému závodu Skiinterkritérium černou sjezdovku," řekl Petr Kánský ze skicentra v Říčkách. Černá sjezdovka bude pro lyžaře znovu otevřená od neděle. V pátek vlekaři znovu upraví běžecké tratě od Homole po Rokytnici v Orlických horách.

Na hřebenech Krkonoš je podle informací horské služby zhruba 70 centimetrů sněhu, v lavinových katastrech platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. Kvůli nedostatku sněhu a zledovatělým místům je nesjízdná skialpinistická trasa pod lanovkou v úseku Pec - Růžová hora. Na hřebenech Orlických hor leží 35 centimetrů sněhu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu