ZMĚNIT MÍSTO

Ovzduší v Olomouckém i Zlínském kraji se již vyčistilo

24.01.2015

Olomouc 24. ledna (ČTK) - Ovzduší v Olomouckém i v sousedním Zlínském kraji se již vyčistilo. Hodnoty denní koncentrace polétavého prachu v obou regionech jsou pod limitem. Stejně tak hranici 50 mikrogramů na metr krychlový nepřekračují ani aktuální údaje. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V obou regionech začalo trápit zhoršené ovzduší v druhé polovině týdne, přerovský magistrát kvůli tomu například upozornil obyvatele, aby omezili pobyt venku a větrání.

V Přerově se čtyřiadvacetihodinové koncentrace polétavého prachu dostaly pod limitní hodnotu 50 mikrogramů na metr krychlový v pátek vpodvečer, od té doby se hodnoty stále snižují. Dnes ráno podle údajů ČHMÚ se denní hodnoty pohybovaly na 28 mikrogramech a aktuální na 27 mikrogramech. V Prostějově se pod limit dostala koncentrace prachu v pátek v noci, aktuální i čtyřiadvacetihodinové koncentrace se nyní pohybují v polovině limitních hodnot, stejně jako v Olomouci.

Rozptylové podmínky se zlepšily i ve Zlínském kraji. Podle údajů ČHMÚ čtyřiadvacetihodinové koncentrace polétavého prachu nyní na všech sledovaných stanicích nepřekračují imisní limit 50 mikrogramů. Pod tuto hranici klesly hodnoty v noci na dnešek. V Uherském Hradišti se nyní hodnoty pohybují na 39 mikrogramech na metr krychlový, podobné jsou i aktuální hodnoty. Na zhruba 30 mikrogramech se dnes ráno pohybují oba údaje ve Zlíně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu