ZMĚNIT MÍSTO

Řecko a Albánii zasáhly záplavy, stovky lidí byly evakuovány

01.02.2015

Atény 1. února (ČTK) - Severozápad Řecka a jih Albánie zasáhly kvůli silným dešťům bleskové záplavy. Ze břehů se vylily nejméně čtyři řeky a stovky obyvatel musely být evakuovány. Zatím si povodně nevyžádaly žádné oběti na životech, uvedla agentura AP.

Silně pršet začalo již v sobotu a řecké úřady proto rozhodly o evakuaci čtyř vesnic v provincii Epirus. "Největší problémy máme v oblasti kolem města Arta. K záplavám došlo ale v celé provincii Epirus a problémy se silným větrem a velkou vodou hlásí i další oblasti Řecka," uvedla mluvčí řeckých hasičů. U města Arta povodeň zničila známý kamenný post z 18. století.

Jednání krizového štábu v Aténách se zúčastnil i nový premiér Alexis Tsipras, který vyzval vládní experty, aby v zaplavených oblastech prověřili stav silnic a možná poškození památek.

V Albánii velká voda zaplavila tisíce hektarů půdy, stovky domů a mnoho silnic. Policie i armáda musely evakuovat množství rodin, které uvízly v zaplavených domech. V mnoha oblastech na jihu Albánie nefunguje elektřina ani voda. V příštích dnech meteorologové očekávají další srážky.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu