ZMĚNIT MÍSTO

Kvůli sněhové bouři v USA již zrušili na 2000 letů

02.02.2015

Washington 1. února (ČTK) - Kvůli sněhové bouři, která ohrožuje americký středozápad, muselo být zrušeno již téměř 2000 vnitrostátních letů. Oznámila to americká televizní stanice CNN s odvoláním na informace serverů monitorujících leteckou dopravu. Jde zejména o lety do Chicaga či z něj. Sněžení a silný vítr mají oblast zasáhnout během dnešního dne a zítřka.

Na vánici se připravuje zejména oblast Chicaga a jeho okolí, kde by mohlo napadnout až 50 centimetrů sněhu a vítr by mohl dosahovat 60 kilometrů za hodinu. Sněhovou pokrývku okolo třiceti centimetrů očekávají i v částech států Iowa, Illinois, Michigan a Wisconsin. Počasí tak nejspíš zkomplikuje život milionům Američanů. Na některých místech meteorologové předpovídají spíše mrznoucí déšť se sněhem.

"Připravujeme se na vánici. Vítr postupně zesílí, v poryvech až na více než 70 kilometrů za hodinu," citovala agentura Reuters meteorologa Davida Beachlera z Chicaga. "Cestovat nyní je opravdu nebezpečné. I my jsme měli co dělat, abychom se dnes dostali do práce," dodal.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu