ZMĚNIT MÍSTO

Severovýchod USA čelí sněhové bouři, v Chicagu napadlo 44 cm

03.02.2015

New York 2. února (ČTK) - Zimní bouře, která se z amerického středozápadu přesunula na severovýchod USA, zasypala oblast Chicaga až 44 centimetry sněhu, stejné množství může nyní napadnout i v Bostonu. Od neděle bylo kvůli špatnému počasí zrušeno přes 5300 letů, napsala dnes agentura AP.

Sněhová bouře Linus, která o víkendu potrápila středozápad, se pomalu přesunula do států Pensylvánie a New York a do oblasti Nové Anglie na severovýchodě Spojených států. Ve státě New York platí ve více než dvaceti okresech sněhová výstraha.

Starosta města New York Bill de Blasio varoval obyvatele, aby se připravili na sníh a náledí, které znepříjemní dopravu do zaměstnání. V pohotovosti je ve městě podle portálu weather.com přes 500 sypačů a na 1600 pluhů. Pro New York předpověděli meteorologové deset centimetrů sněhu, zároveň ale upozornili, že během dne se srážky změní na smíšené s deštěm, což kvůli mrazu může vést k tvorbě náledí.
Severovýchod USA zasáhla sněhová bouře naposledy před týdnem. Tehdy se však nenaplnily předpovědi meteorologů, kteří očekávali "historické" přívaly sněhu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu