ZMĚNIT MÍSTO

Severovýchod USA čelí dalšímu náporu zimního počasí

15.02.2015

New York 15. února (ČTK) - Severovýchod Spojených států se znovu potýká se sněhem, který komplikuje život několika americkým státům počtvrté za uplynulý měsíc. Sněhovou bouří je podle meteorologů ohroženo na 50 milionů lidí žijících v širokém pásu na pomezí mezi USA a Kanadou.

Těžká situace je zejména ve státech Massachusetts, Rhode Island, Connecticut a New Hampshire. To nejhorší ale podle synoptiků obyvatele severovýchodu USA teprve čeká. Povětrnostní podmínky se mají ještě výrazně zhoršit, vítr zesílí na 120 kilometrů za hodinu a napadne až 40 centimetrů sněhu.

Největší komplikaci ale podle varovných zpráv meteorologů mohou být velmi nízké teploty, které dnes a v pondělí mohou klesnout až ke 30 stupňům mrazu. V některých oblastech se prý čeká až mínus 37.

V Bostonu od konce ledna napadlo během opakovaných náporů zimního počasí rekordních 1,8 metru sněhu. Guvernér státu Massachusetts Charlie Baker varoval obyvatelstvo, aby dnes nevycházelo z domovů, není-li to nezbytně nutné. Ve většině měst nefunguje veřejná doprava, na ulicích hlídkují oddíly Národní gardy.

Postižena je i letecká doprava na celém východním pobřeží USA. Odvoláno bylo zatím 1500 letů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu