ZMĚNIT MÍSTO

Labe v Krkonoších a Otava v Sušici mají třetí povodňový stupeň

30.03.2015

Praha 30. března (ČTK) - Vydatný noční déšť a tající sníh zvedl hladinu Labe v Krkonoších u Vestřevi u Hostinného na Trutnovsku na třetí povodňový stupeň. Pohotovost je i na přehradě Labská, dále na Jizeře v Jablonci nad Jizerou a na některých menších tocích na Šumavě. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové předpokládají, že hladiny řek dopoledne klesnou.

"Srážková činnost bude v ranních hodinách slábnout a srážky budou na horách přecházet ve sněžení. Ze zmíněných důvodů předpokládáme, že překročení třetího povodňového stupně bude jen přechodné a krátkodobé a v dopoledních hodinách tak bude docházet k poklesu hladiny," uvedl ČHMÚ. Srážky byly extrémní, podle ČHMÚ dosáhly až 70 milimetrů za 12 hodin.

Na Šumavě je vyhlášena pohotovost na Otavě v Rejštejně na Klatovsku a v Sušici, na Křemelné ve Stodůlkách a na Vydře na Modravě.

Kvůli vydatným nočním dešťům dosáhla dnes ráno třetího povodňového stupně také řeka Otava v Sušici . Vyplývá to z aktuálních informací Českého hydrometeorologického ústavu. Druhý povodňový stupeň platí na Otavě v Rejštejně na Klatovsku, na Křemelné ve Stodůlkách a na Vydře v Modravě. Velká voda je i v Krkonoších, ohrožení je od rána na Labi na Trutnovsku.

Lidé se mají podle meteorologů vyvarovat veškerých aktivit v bezprostředním okolí řek a uposlechnout pokynů povodňových orgánů, policie a hasičů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu