ZMĚNIT MÍSTO

V Plzeňském kraji vítr zaměstnal hasiče, na Šumavě také sněžilo

01.04.2015

Plzeň 1. dubna (ČTK) - Nárazový vítr zaměstnal i v noci na dnešek hasiče v Plzeňském kraji. Od úterního odpoledne vyjížděli kvůli větru asi ke třem stovkám zásahů. V noci se ale situace uklidnila. Řidiči by ale dnes měli být velmi opatrní na Šumavě, kde v noci drobně sněžilo.

"Nejhorší byla situace od úterních 10:00 asi do 19:00. Vítr lámal stromy a někde i odnesl části střech, světlíky a podobně. Pak se to ale uklidnilo," řekla ČTK ráno mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Řidiče v kraji ale může i ráno překvapit poryv větru. Na Šumavě, kde drobně sněžilo, jsou místy silnice kluzké. Několik kamionů uvízlo například u Nepomuku. Namrzlá vozovka je také u Horšovského Týna na Domažlicku, kudy si řidiči zkracují cestu z Domažlic do Plzně. Zledovatělá je i vozovka u Horšic na jižním Plzeňsku. Teploty ale od rána stoupají a sníh by měl tát.

V kraji zatím stále platí kalamitní situace, kterou vyhlásili v úterý večer energetici pro okresy Domažlice, Klatovy a Tachov. Dnes ale poruch ubylo. "Situace je klidnější, asi dvě třetiny poruch se nám podařilo opravit. Kalamitní stav stále trvá, ale nových poruch už moc nepřibývá," řekla ráno ČTK mluvčí ČEZ v západních Čechách Michaela Jirovcová.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu