ZMĚNIT MÍSTO

Na Ovčárně v Jeseníkách se stále lyžuje, láká hlavně Poláky

19.04.2015

Olomouc 19. dubna (ČTK) - V lyžařském středisku na Ovčárně se jako v jediném v Jeseníkách stále lyžuje. V nejvyšších partiích hor je stále asi metr sněhu. Pár centimetrů ještě připadlo, dnes je krásně slunečno, ideální podmínky, řekl dnes ČTK zástupce areálu Josef Figura mladší.
Na svahy dnes podle něj vyrazila asi stovka lyžařů. "Většinou jde o polské zákazníky," uvedl Figura. V sobotu byly podle něj podmínky horší. "Bylo takové aprílové počasí, foukalo, do toho sněžilo," řekl Figura.

Nejvýše položené středisko v zemi bude v provozu minimálně do příštího víkendu, přes týden pojede ve všední dny jeden hlavní vlek, o víkendu čtyři. "Můžeme je do konce dubna, po tom víkendu se rozhodneme, jak to bude dál, bude záležet na zájmu lidí," řekl Figura.
Na Ovčárně byly dnes ráno podle informací horské služby minus dva stupně Celsia. V Jeseníkách platí první stupeň lavinového nebezpečí. "Sněhová pokrývka na lavinových svazích postupně odtává. V některých lavinových lokalitách však může dojít při dalším podmáčením sněhové pokrývky k uvolnění základových lavin. Povrch sněhu je momentálně zmrzlý a na něj napadla vrstva asi deseti centimetrů nového sněhu," uvedla horská služba na svých stránkách

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu