ZMĚNIT MÍSTO

Nejteplejší voda je v přehradách Hracholusky a Nové Mlýny

19.05.2015

Praha 19. května (ČTK) - S postupujícím jarem stoupá teplota v českých a moravských přehradách, první letošní koupání pod širým nebem je ale zatím jen pro ty otužilejší. Nejteplejší voda je momentálně v přehradách Hracholusky na Plzeňsku a Nové Mlýny na jižní Moravě, a to 18 stupňů Celsia. O stupeň méně hlásí Orlík, Jesenice u Chebu, Nechranice a Vranov nad Dyjí, uvedl na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Kdo má rád teplejší vodu, musí zamířit za hranice České republiky. Teplota vody ve Středozemním moři se již ohřála na 17 až 22 stupňů Celsia, na jihovýchodě Tuniska až na 23 stupňů.

V Česku je nechladnější voda na horách a pod vltavskou kaskádou. V přehradě Bedřichov v Jizerských horách rtuť teploměru v posledních dnech vystoupala jen na 12 stupňů, Kamýk, Štěchovice a přehrada Labská ve Špindlerově Mlýně na pouhých 11 stupňů. Podle ČHMÚ se teplota vody v řekách pohybovala od 12 do 17 stupňů, v Jizeře v Železném Brodě dosáhla jen 11 až 12 stupňů Celsia.

"Pokud potrvá teplé počasí, dá se očekávat další postupný vzestup teploty vody," uvedl meteorolog Pavel Jůza. Počasí ale v nadcházejících dnech ovlivní studená fronta a bude pršet, ojediněle i vydatně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu