ZMĚNIT MÍSTO

Mexiko se připravuje na příchod tropické bouře Carlos

16.06.2015

Mexiko (ČTK) - Zavřené školy, nouzové ubytovny připravené na příchod tisíců lidí a stovky evakuovaných obyvatel jihozápadního pobřeží Mexika dnes předznamenávají příchod tropické bouře Carlos, která se k této oblasti blíží od Tichého oceánu. Vzdušná masa, která podle meteorologů pravděpodobně opět zesílí na hurikán, by k pobřeží měla dorazit do 48 hodin.

Hurikán Carlos se o víkendu zformoval jižně od mexického letoviska Acapulco a začal pomalu postupovat jeho směrem. V neděli zeslábl na tropickou bouři, v příštích desítkách hodin by však měl opět nabrat sílu hurikánu, uvedla agentura AP.

Bouře se včera brzy ráno místního času (v poledne SELČ) nacházela zhruba 120 kilometrů jižně od přístavu Lázaro Cardenas a pohybovala se směrem k severozápadu rychlostí devíti kilometrů v hodině. Rychlost větru uvnitř bouře dosahovala až 110 kilometrů v hodině.

Z obavy před úderem hurikánu jsou již od víkendu poloprázdné jindy velmi frekventované pláže v Acapulku. Vítr předznamenávající příchod bouře porazil ve státě Guerrero několik stromů a billboardů, žádné větší škody ale zatím hlášeny nejsou.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu