ZMĚNIT MÍSTO

Jih Ruska sužují deště, Soči hlásí bleskovou povodeň

26.06.2015

Moskva 25. června (ČTK) - Jihoruské letovisko Soči včera ochromila blesková povodeň, několik městských obvodů včetně centra záchranáři urychleně evakuovali. Podle informací ruských médií byl útok živlu tak náhlý, že hasiči a policisté rezignovali na záchranu ohroženého majetku a snažili se hlavně zabránit ztrátám na životech.

Ve městě podle serveru Soči Express zněly výstražné sirény. V důsledku prudkých dešťů prudce stoupla hladina horské říčky Zapadnaja Chosta, která uvěznila osazenstvo rekreačních a hotelových objektů. V ulicích náhle zatopených vodou povodeň zaskočila motoristy a proud prý byl tak silný, že ze svých automobilů nemohli uniknout.

Pod vodou je částečně i mezinárodní letiště v Soči, uvedla agentura Interfax. V terminálu se tísní tisícovka bezradných cestujících, desítky letů byly zrušeny nebo odloženy. Zavazadla z pohyblivých dopravníků si pasažéři odebírají stojíce ve vodě, uvedl Interfax.

S následky bleskových povodní se potýkají také obyvatelé jiných ruských měst. V Lipecku, asi 500 kilometrů jižně od Moskvy, spadla během dvou hodin polovina měsíčních srážek a několik čtvrtí je zatopeno. V Krasnodaru severně od Kavkazu bylo ještě dnes ráno kvůli dlouhotrvajícím dešťům bez elektřiny 36.000 lidí. Během dne se údajně dodávku podařilo obnovit. Nepříznivá předpověď počasí ale na jihu evropské části Ruska trvá. http://images.unian.net/photos/2015_06/1435232120-2464.jpg

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu