ZMĚNIT MÍSTO

Teploty v Česku včera dosáhly 39,8 stupně

09.08.2015

Praha (ČTK) - Teploty v Česku včera dosáhly 39,8 stupně, které meteorologové naměřili v Řeži a Dobřichovicích u Prahy. Včerejší den tak překonal páteční vedra, a stal se nejteplejším dnem roku. ČTK to řekli pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Česko teplotami překonalo i některé středomořské země. Na většině stanic měřících déle než 30 let padly rekordy, ale absolutní český rekord 40,4 stupně odolal.

Nejvyšší včerejšší teplotu shodně zaznamenaly meteorologické stanice v Husinci-Řeži v okrese Praha-východ a Dobřichovicích na Praze-západ. Rtuť se dostala těsně pod čtyřicítku, na absolutní rekord z 20. srpna 2012 chybělo jen šest desetin stupně. Nad 39 stupňů bylo ještě v Ústí nad Labem na stanici Vaňov, a to 39,1 stupně.

Na dalších 18 místech pak teploty vyskočily nad 38 stupňů. Například na stanici Brandýs nad Labem - Stará Boleslav bylo naměřeno 38,9 stupně, stejně jako v Praze na Karlově. Teplotní rekordy padly podle ČHMÚ na většině ze 140 meteorologických stanic, kde se měří již déle než 30 let.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu