ZMĚNIT MÍSTO

V indickém státě Ásám postihly povodně více než 1,5 milionu lidí

08.09.2015

Gauhátí (Indie) (ČTK) - Úřady v severovýchodní Indii se snaží zajistit pomoc pro více než 1,5 milionu lidí, které postihly povodně. Přes 200.000 obyvatel této oblasti, proslulé zejména pěstováním čaje, se muselo uchýlit do provizorních táborů. S odvoláním na premiéra státu Ásám o tom informovala agentura Reuters.

Kvůli silným monzunovým dešťům stouply hladiny řek včetně mohutné Brahmaputry. Záplavy si jen za poslední týden v Ásámu vyžádaly 15 mrtvých, od začátku roku už tam povodně mají více než 50 obětí. Premiér Ásámu Tarun Gogói už požádal o pomoc federální vládu, protože jeho stát nemá dostatek zdrojů, aby všem potřebným pomohl.

"Potřebujeme naléhavou pomoc a zásoby pro obyvatele postižené povodněmi. My už jsme vyčerpali všechny své omezené zdroje. Jsme v zoufalé situaci," řekl Gogói novinářům.

Indické zemědělství je závislé na každoročních monzunových deštích, které obvykle trvají od června do září. Ve státech jako je hornatý Ásám však déšť často způsobuje sesuvy půdy a povodně, které ničí úrodu i domy a šíří průjmová a další onemocnění.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu