ZMĚNIT MÍSTO

Babí léto nás již nepotěší

09.10.2015

Průběh uplynulého týdne byl, pokud jde o počasí, značně proměnlivý. Ještě počátkem týdne jsme mohli míjet na ulici kolemjdoucí v tričku s krátkým rukávem a otevřené obuvi, ale ve dnech následujících už to byly lehké svetříky, dnes se málokdo obejde bez deštníku a na víkend již můžeme ze skříní vytáhnout bundy a kabáty. O víkendu totiž ranní teploty klesnou lehce pod nulu a na horách může dojít i na sněžení. Jak se zdá, babímu létu je tedy definitivně konec a můžeme se připravit na typický sychravý podzim.

V pátek nás čeká oblačná až zatažená obloha s deštěm, který bude v odpoledních hodinách a navečer ustávat. Teploty v rozmezí 11-16°C začne ovlivňovat proudění studeného vzduch ze severu o rychlosti 2-5m/s.

Na sobotu již počítejte s ranní teplotou klesající k bodu mrazu a maximálními denními teploty 9-13°C. Od rána a v průběhu dne předpokládáme zataženou jen místy polojasnou oblohu s přeháňkami a pokračující severovýchodní vítr 2-5m/s.

Nedělní ráno přivítá v některých částech republiky jeden stupeň pod nulou, především v místech s polojasnou oblohou. Ta se postupně na většině území zatáhne. Vlivem neustálého proudění chladného vzduchu budou denní maxima dosahovat 6-11°C, doprovázené mírným severovýchodní větrem o rychlosti 3-6m/s.

Podobné počasí nás přivítá i na počátku a v průběhu příštího týdne. Podrobnou předpověď přímo pro Vaši obec naleznete jako vždy na našem portálu.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu