ZMĚNIT MÍSTO

Následující týden očekávejte teploty do 10 °C

11.10.2015

Podle meteorologických předpovědí budou nadcházející týdny teplotně průměrné a nejchladnější z nich nás právě čeká. Stejně jako o víkendu nás nadále ovlivní studené proudění ze severovýchodu, středa pak přinese tlakovou níži od Středozemního moře. V noci klesnou v Čechách teploty pod nulu, na Moravě zůstanou lehce nad nulou a nejvyšší denní nepřesáhnou 10 °C.

Dnešní noc bude na západě jasná, postupně směrem na východ území oblačná. Jasná obloha vydrží na většině území i v pondělí přes den, na jihovýchodě polojasno a východní okraj republiky zataženo. V místech s jasnou noční oblohou očekávejte teplotu pod bodem mrazu až do -3 °C, na Moravě do čtyř stupňů nad nulou. Denní teploty v rozmezí 6-10 °C, na horách okolo nuly. Mírný severovýchodní vítr 2-6 m/s.

Úterní noční teploty předpovídáme stejné jako pondělní a oblohu na většině území polojasnou, na severovýchodě a východě oblačnou. Přes den pokračující převládající polojasno, místy s nízkou oblačností a maximálními teplotami opět do 10 °C se slabým proměnlivým větrem do 4 m/s. Na horách výjimečně sněžení a k večeru postupující oblačnost od jihu.

Ve středu nás přivítá zatažená až oblačná obloha, doprovázená na většině území deštěm. Na západě a severozápadě ve vyšších polohách sněžení nebo déšť se sněhem. Noční teploty lehce nad nulou, přes den nepřesáhnou 9 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2-6 m/s.

Podobný trend lze očekávat i v následujících dnech, o dalším vývoji a našich předpovědích budeme průběžně informovat.

Závěr října bude podle ČHMÚ vzhledem k dlouhodobým průměrům nejteplejší částí měsíce. Srážkové úhrny v období 12.10.-8.11. by měly být průměrné, přičemž dlouhodobý průměr činí 40mm/m².


JB slunecno.cz

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu