ZMĚNIT MÍSTO

Mrazivý rekord na Kvildě, sever Slovenska pod sněhem

12.10.2015

Dnešní noční teploty klesly na některých místech až pod předpovídané -3 °C, například Liberec hlásil -5,8 stupně. Nejméně naměřili na Kvildě -12,3 °C a stanovili tak pro datum 12.10. nové teplotní minimum v historii měření teplot na našem území.

Na západě a části Moravy dnes převládala jasná obloha, v těchto místech očekáváme noční teploty pod nulou i dnes. Teploty okolo nuly budou na východním okraji a severovýchodě republiky. Ve Slezku je již teď zataženo a ve vyšších polohách, zejména pak na horách, předpovídáme sněžení, kdy místy může napadnout až 5 cm.

Sníh už dorazil na sever Slovenska, kde způsobil především na silnicích kalamitu. Bílá nadílka není v první půli října běžná a tak zaskočila většinu řidičů, kteří ještě nemají přezuté pneumatiky na zimní. Silničáři mají plné ruce práce a komunikace jsou v tomto regionu sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Meteorologové vydali varování, že pokrývka může dosáhnout 10-25cm.

Výhled pro úterý a středu zůstává stejný dle včerejší předpovědi. Čtvrtek a pátek potom budou kopírovat středeční vývoj, na většině území bude zataženo s deštěm nebo přeháňkami, takže si připravte deštníky. Noční teploty budou o dva stupně vyšší v rozmezí 7-2 °C, přes den 5-9 °C, jihovýchodní část Moravy až 11 °C.

Ve stejném znamení bude zdá se i nadcházející víkend, ustupující srážky předpokládáme až v přechodu na neděli. Pro přesnou předpověď sledujte náš portál.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu