ZMĚNIT MÍSTO

Karlovarský kraj překvapila bílá nadílka, doprava zpomaluje

14.10.2015

Letošní první sněhová pokrývka zastihla Karlovarský kraj nepřipravený. Sněžení komplikuje dopravu již od večera, na silnicích leží až 5 cm vrstva sněhu. Silničáři dělají co mohou, aby udrželi silnice sjízdné, problémy trápí i některé části rychlostní komunikace R6.

Dopravu komplikují kamiony, především pak před příjezdem do Karlových Varů u Andělské hory, na některých silnicích kamiony stojí. Do potíží se dostávají i řidiči, kteří nestihli přezout na zimní pneumatiky. Většina silnic je sjízdná se zvýšenou opatrností a to nejen v okolí Karlových Varů, ale také na Chomutovsku, okolí Chebu a Aše.

Hasiči absolvovali desítky výjezdů k odstranění popadaných větví a stromů, které neodolaly tíze mokrého sněhu. Spadlé stromy též zdržely dopravu a to nejen na silnicích, ale i na železnici mezi Merklínem a Dalovicemi, několik spojů musela zajistit náhradní autobusová doprava. Z důvodu zvýšení bezpečnosti byly zavedeny pomalé jízdy, díky nimž nabírají zpoždění i další vlakové spoje v postižené oblasti.

Díky poruše na vysokém vedení se ocitly Karlovy Vary v noci bez proudu, závada byla odstraněna krátce po páté hodině ráno.

O sněhové nadílce ve svých obcích nás informují i čtenáři na naší facebookové stránce. Paní Hana situaci označila přímo jako „šok po ránu“ a připojila i výmluvné fotografie. Sníh se zatím drží navzdory teplotě která se pobybuje těsně na hranici 0 ºC.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu