ZMĚNIT MÍSTO

Agrární portál AGRIS.cz

14.10.2015

PR článek

Dnes bychom Vás chtěli seznámit s agrárním portálem AGRIS.cz. Možná si říkáte, že se Vás toto téma netýká, ale zemědělství a s ním spojená potravinářská výroba a ekologie ovlivňují náš život a jeho kvalitu každý den, ať již žijete ve městě či na venkově. 

Projekt Agris.cz vznikl již v roce 1999 za spolupráce Ministerstva zemědělství ČR a České zemědělské univerzity v Praze, která zajišťuje technologii, provoz a redakci portálu. Fakt, že projekt není komerční a jeho realizace probíhá na akademické půdě, zajišťuje kvalitu a nezávislost poskytovaných informací. Přestože jsou informace cíleny především na pracovníky řízení, státní správy, pedagogy a studenty, může najít zajímavé nebo užitečné informace každý z nás, například pokud jste vášnivými houbaři nebo máte za koníčka myslivost.

Jednotlivé články jsou na úvodní straně řazeny do kategorií zemědělství, potravinářství, lesnictví, ekologie, venkov a podnikání. V nich si můžete vybrat z nabídky filtrování zpráv z Vašeho regionu, případně komodit o které se zajímáte. S komoditami je spjatá další funkce portálu, kterou je přehled aktuálních cen včetně možnosti zobrazení grafů s historií jejich vývoje. Kromě přehledu nejčtenějších článků, anketních otázek a kauz obsahujících všechny články k aktuálním závažným tématům, je zajímavá sekce avíza, kde naleznete připravované tematické akce a můžete přidat i pořádané Vámi. Mimo to můžete na portálu prezentovat zprávy o Vaší činnosti, podělit se o své názory a zkušenosti nebo vložit odkaz na webovou prezentaci.


Zajímavostí jsou i přidružené stránky „Zvěř online“ prezentující výsledky telemetrických dat ze sledování zvěře. Sledovanými zvířaty jsou husa velká, prase divoké, jelen evropský a jelen sika japonský, kteří jsou monitorováni pomocí obojků s technologií GPS. Každý kus má své jméno a barvu, podle kterých můžete sledovat na mapě jejich pohyb v různých časových úsecích.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu