ZMĚNIT MÍSTO

Deštivé počasí může potěšit houbaře

15.10.2015

Češi jsou známí svojí vášní pro houbaření, která nás řadí k houbařským velmocem. Bohužel letošní extrémně suché léto houbařům nepřálo a tak je jistě potěší počasí uplynulých a nadcházejících dnů, jež vrací vláhu lesům, ta přeje právě houbám a odstartuje opožděně houbařskou sezónu.

Zítra a o následujícím víkendu budou společným jmenovatel oblačno, zataženo, občasný déšť a ojedinělé ranní mlhy.

Pro páteční večer i den předpovídáme četné přeháňky, především potom na východní polovině území. Noční teploty v rozmezí 12-8 °C, nejvyšší denní v rozmezí 9-14 °C. Tepleji, až 17 °C bude na severovýchodě, naopak na Šumavě, kde se večer může objevit sněžení, okolo 5 °C. Mírný jižní až jihovýchodní, v Čechách západní vítr 2-6 m/s.

Sobotní stále zataženou a oblačnou oblohu doprovodí déšť pouze ojediněle. Teplota v noci klesne na západě a jihozápadě Čech na 5-1 °C, ve zbytku republiky 10-6 °C. Denní maximum v již zmíněných částech Čech pouze okolo 8 °C, jinak 9-14 °C. Vítr slabý proměnlivý 1-4 m/s.

V neděli se k opět četnějším přeháňkám a dešti přidají v Čechách ve výškách nad 1000 m i srážky sněhové. Po nejnižších nočních teplotách 5-1 °C se denní vyšplhají k 9-13 °C, s výjimkou západu Čech, kde to bude opět do 8 °C. Slabý proměnlivý vítr s rychlostí 1-4 m/s.

Podobný výhled prozatím předpovídáme i v první polovině příštího týdne. Pokud se rozhodnete vyrazit o víkendu na houby, neváhejte se s ostatními čtenáři podělit o fotky svých úlovků v naší fotogalerii.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu