ZMĚNIT MÍSTO

Po šedivém týdnu si užijeme slunečný víkend

30.10.2015

Uplynulý týden nás provázela inverze a mlha, která se na mnoha místech udržela celý den. Tento trend platí i pro dnešní den a mlhy se budou, v nočních hodinách, vyskytovat ještě na většině území. Díky mohutné tlakové výši nad východní Evropou a postupnému proudění teplého vzduchu od jihu, se během dne na východě začne oblačnost protrhávat, což přinese polojasnou a místy i jasnou oblohu.

V noci na sobotu zůstane obloha zatažená a rtuť teploměru klesne na 7-3 °C. Ranní mlhy se vyskytnou pouze ojediněle a mohou se udržet po větší část dne. Přes den nás na většině území přivítá jasná obloha, doprovázená nejvyššími teplotami 12-16 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2-5 m/s.

Na neděli bude noční obloha na většině území jasná, nejnižší noční teploty
6-2 °C. Místy ranní mlhy, případně zataženo nízkou oblačností. Opět převládající jasná obloha s maximálními teplotami 11-14 °C. Vítr mírný jihovýchodní až jižní 2-5 m/s.

Podobný výhled předpovídáme i pro začátek příštího týdne. Rozdíl bude pouze v teplotách, které klesnou v průměru o 2 °C. Noční teploty v rozmezí 4 až -1 °C, teplota pod bodem mrazu může místy zapříčinit namrzání ranní mlhy. Jasnou až polojasnou oblohu s teplotami 9-12 °C očekáváme téměř do poloviny týdne.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu