ZMĚNIT MÍSTO

Ranní teploty opět přepsaly tabulky a byly předzvěstí dalších rekordů

10.11.2015

Vlna vysokých teplot a rekordů, o které jsme psali na konci minulého týdne i nadále pokračuje a maxima z dnešního rána, kdy například v Teplicích naměřili 14,3 °C, dávala tušit, že opět padnou rekordy a rtuť překročí hranici 20 stupňů Celsia. Vysoké teploty vydrží ještě ve středu, od čtvrtka dojde vlivem nižší oblačnosti a slábnoucího západního proudění k ochlazení.

V pondělí padla maxima v historii měření téměř na polovině stanic a nejtepleji bylo v Kopistech 19,7 °C, nebyla tedy překonána hranice 20 °C, jako v neděli, kdy byla v Kobylí na Břeclavsku naměřena hodnota 20,7 °C. Ještě tepleji bylo dnes, kdy na jihu Moravy v Dyjákovicích u Znojma naměřili 20,8 °C, čímž byl překonán rekord pro 10. listopad z roku 1951. Přes 20 °C, konkrétně 20,5°C, bylo naměřeno i v Kopistech. Nezvykle vysoké jsou i nejnižší noční teploty, v pondělí v Železné Rudě neklesla rtuť teploměru pod 10 °C a teplá noc nás čeká ještě z úterý na středu.

Noc na středu bude oblačná a jak již bylo řečeno teplá s nejnižšími teplotami 15-10 °C. Dopoledne očekáváme oblačnou až zataženou oblohu, ojediněle doprovázenou deštěm. Od západu následné ubývání oblačnosti a odpoledne a navečer již na většině území polojasno. Nejvyšší denní teploty 12-18 °C. Západní proudění 4-7 m/s, které bude postupně slábnout.

Čtvrtek nás, po oblačné noci s nejnižšími teplotami 9-5 °C, přivítá polojasnou až oblačnou oblohou. Ráno se ojediněle mohou vyskytnout mlhy. V průběhu dne předpovídáme přibývání oblačnosti a na většině území oblačno až zataženo. Denní maxima 12-16 °C. Nadále slábnoucí západní vítr 2-6 m/s.

V noci na pátek i přes den očekáváme na většině území oblačnou až zataženou oblohu, na západě doprovázenou přeháňkami. Nejnižší noční teploty 5-1 °C, nejvyšší denní 9-14 °C. Vítr jihozápadní 3-8 m/s.

Pro nadcházející víkend předpovídáme zataženou oblohu, doprovázenou přeháňkami, na horách sněhovými a nejvyšší denní teploty do 10 °C.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu