ZMĚNIT MÍSTO

Nadprůměrné teploty skončí citelným ochlazením

19.11.2015

V předchozích týdnech jsme si mohli užívat nezvykle teplého počasí, kdy padla řada teplotních rekordů, ještě dnes na mnoha místech rtuť teploměru překročila hranici 15 °C. Nadcházející dny však přinesou silné ochlazení a z lehkých svetrů se převlečeme rovnou do kabátů.

Silný západní vítr, který byl jedním z faktorů pro teplé počasí uplynulých dní, po silných nárazech v průběhu pátku zeslábne a začne nás ovlivňovat studené proudění ze severu. S postupným ochlazováním a četnými srážkami, začnou sněhové přeháňky sestupovat do nižších poloh a očekáváme první sníh i v nížinách.

V noci na pátek s sebou frontální systém přinese srážky na většině území, na jihu velmi intenzivní, přes den se ve vyšších polohách změní na srážky sněhové. Nejnižší noční teploty předpovídáme v rozmezí 11-7 °C, nejvyšší denní potom
8-13 °C, na horách okolo 4°C a na jihu Moravy až 16 °C. Západní vítr o rychlosti 4-9 m/s bude postupně slábnout.

Noc na sobotu bude zatažená s dešťovými nebo smíšenými přeháňkami. Noční teploty 6-3 °C. Přes den nadále převládající zatažená obloha, sněhové přeháňky postupně ve stále nižších polohách, smíšené se mohou vyskytnout v polohách nad 500 metrů. Nejvyšší denní teploty 4-8 °C. Slábnoucí západní proudění se změní na severozápadní 2-6 m/s.

Nedělní noc již přinese teploty těsně pod bodem mrazu a stále zataženou oblohu doprovázenou sněhovými přeháňkami. Nejnižší noční teploty 0 až -3 °C. Ráno a dopoledne předpovídáme oblačno až zataženo, odpoledne místy polojasno. Denní maxima v rozmezí 0-4 °C. Nadále mírný severozápadní 2-6 m/s.

V noci na pondělí očekáváme oblačnou oblohu a opět teploty pod bodem mrazu
0 až -4 °C. Přes den oblačnou oblohu se sněhovými přeháňkami i v nižších polohách. Nejvyšší denní teploty -2 až 3 °C.

Obdobný trend bude doprovázet celou první polovinu týdne.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu