ZMĚNIT MÍSTO

Většinu území překvapil sníh, další sněhové přeháňky ve středu

24.11.2015

V pondělí se naplnily předpovědi a sněhové přeháňky se objevily nejen na horách, ale i v nižších polohách. Sníh a mráz odstartovaly přípravu sjezdovek, ale také komplikovaly dopravu. Kolony se tvořily především na D1 v úseku od Humpolce k Větrnému Jeníkovu ,kde došlo k několika nehodám a s problémy se potýkala doprava na Frýdecko-Místecku. Některá lyžarská střediska již započala přípravy sjezdovek sněhovými děly, především pak v Krušných horách, kde jenom během noci na pondělí přibylo 10 centimetrů sněhové pokrývky.

Brázda nízkého tlaku vzduchu se přesunula dále na východ, čímž došlo k úbytku oblačnosti a dnes přes naše území přechází výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu. Na většině území tak máme jasnou až polojasnou oblohu beze srážek a s nejvyššími teplotami 0 až 5 °C.

Už v noci na středu přinese frontální systém od západu oblačnost, díky ní očekáváme na západě a severozápadě Čech zataženou oblohu se sněhovými přeháňkami, na Moravě bude noční obloha ještě jasná až polojasná. Nejnižší noční teploty -2 až -5 °C. Přes den předpovídáme na většině území oblačno až zataženo. Sněhové přeháňky ojediněle a především na severu, v nižších polohách přeháňky dešťové nebo smíšené. Nejvyšší denní teploty 1-6°C. Jižní vítr o rychlosti 2-6 m/s.

Ve čtvrtek v noci bude zataženo nad většinou území s ojedinělými sněhovými nebo smíšenými přeháňkami. V noci klesne rtuť teploměru až k -4 °C. Přes den předpovídáme oblačno až zataženo, na jihu Moravy v odpoledních hodinách postupně polojasnou až jasnou oblohu. Denní maxima 0 až 4 °C. Slabý severozápadní vítr do 3 m/s.

Noc na pátek očekáváme oblačnou až zataženou, na jihu Moravy polojasnou. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Oblačná a zatažená obloha bude převládat i přes den, na jihu Moravy polojasná až jasná. Sněhové přeháňky ojedinělé, především pak na severní Moravě a ve Slezsku. Nejvyšší denní teploty
-1 až 3 °C.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu