ZMĚNIT MÍSTO

Hledáte originální a praktický dárek? Co třeba meteodomeček?

08.12.2015

PR článek
Stále marně přemýšlíte čím o vánocích potěšíte své blízké? Zkuste meteodomeček, kouzelný dárek, který udělá radost malým i velkým. Mnohým z vás se jistě vybaví malá dřevěná chaloupka s panáčkem a panenkou, zdobící v dobách minulých okna téměř každého domu a pokud nevybaví, tak jistě vyvolá nostalgické vzpomínky alespoň u vašich rodičů a prarodičů, kterak jako malí se zájmem pozorovali figurky, jak vystupují z vyřezávaných dvířek, nebo v nich naopak mizí.

Jak domeček na počasí funguje? Jednoduše, na principu měření změny vlhkosti vzduchu, díky níž dokáže předpovědět vývoj počasí. Pokud z dvířek vystoupí panenka, předznamenává suché a jasné počasí a panáček ji vystřídá, když se blíží počasí nepříznivé, vlhké a deštivé. Meteodomečky mají staletou historii, kdy byly spolehlivou předpovědí počasí ještě dlouho před příchodem meteorologických stanic, rádia, televize a internetu. Nespornou výhodou je predikce přímo v daném místě, oproti běžné předpovědi, která bývá zpravidla pouze regionální.

Využití pro meteodomeček naleznete nejen doma, ale i na chatě a chalupě, kde vám napoví, jaké očekávat počasí ve vašich volných dnech a můžete se podle toho rozhodnout, zda je vhodné vyrazit k vodě, na houby a nebo raději ven nevycházet. Zároveň se stane ozdobou, která vzbudí zájem i u vašich návštěv a sousedů.

Mimo venkovní užití, je možné meteodomeček umístit také v domácnosti, kde panáček, ukazující vysokou vlhkost, dává signál k vyvětrání. S příchodem plastových oken a venkovního zateplení ztrácejí domy schopnost „dýchat“ a život v nich nám znepříjemňují všudepřítomné plísně, nutnost správné ventilace se tak stává stále aktuálnější. Díky upozornění meteodomečkem, nejen ušetříte náklady spojené s likvidací plísní a vymalováním, ale především chráníte své zdraví. Nedílnou součástí domečku je i teploměr, který nahradí váš klasický vnitřní nebo venkovní, kde jediným pohledem přes okno zjistíte aktuální stav i výhled pro následující hodiny.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu