ZMĚNIT MÍSTO

Zatažená obloha, přeháňky a mlhy až do čtvrtka

08.12.2015

Zatímco v Čechách v uplynulých dnech svítilo slunce, na Moravě převládalo zataženo a místy hustá mlha, která se nerozptýlila po celý den. V průběhu pondělí se postupně oblačnost rozšířila nad většinu republiky a na Vysočině a jihu Moravy je stále mlhavo. A jak dlouho takové počasí vydrží?

Úterní ráno nás přivítalo inverzí, mlhami a zatažené nízkou oblačností, ojediněle mrholením. Tento ráz počasí vydrží i po zbytek dne, vyjasnit se může v odpoledních hodinách na vrcholcích hor. Nejvyšší teploty očekáváme mezi
4 až 8 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2-6 m/s.

Noc na středu bude nad většinou území zatažená s ojedinělými mlhami a nejnižšími nočními teplotami 3 až -1 °C. Zataženo předpovídáme i přes den s dešťovými přeháňkami nebo mrholením, v polohách nad 1000m srážky sněhové, k večeru bude oblačnosti od západu ubývat. Denní maxima v rozmezí 4 až 8 °C. Mírné jižní proudění 2-6 m/s.

V noci na čtvrtek očekáváme zataženo a mlhy, které se místy udrží i dopoledne. Nejnižší noční teploty 2 až -2 °C. Díky teplotám pod bodem mrazu mohou ranní mlhy namrzat. Přes den se od západu vyjasní a na většině území bude polojasná až jasná obloha s maximálními teplotami 3 až 6 °C.

Pro páteční den předpovídáme zpočátku polojasno s ojedinělými mlhami, v průběhu dne přibývající oblačnost od západu a s ní spojené srážky, které mohou být v polohách nad 1000m sněhové. Nejnižší noční teploty opět 2 až -2 °C, nejvyšší denní potom 2 až 5 °C.

Stejný trend jako v pátek potom očekáváme i pro nadcházející víkend.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu