ZMĚNIT MÍSTO

Ledovka vydrží hlavně na jihozápadě Čech až do středy

05.01.2016

Praha 5. ledna (ČTK) - V Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a části Středočeského kraje si motoristé i chodci musejí dávat pozor na zrádnou ledovku až do středečního odpoledne. Mrznoucí srážky doprovázené ledovkou se večer a během noci ojediněle objeví i na ostatním území Čech. Během středy budou srážky postupně ustávat. Uvádí to aktuální výstraha, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

"Během dnešního odpoledne se na jihozápadě Čech místy začnou vyskytovat mrznoucí srážky doprovázené tvorbou ledovky, které se budou večer a v noci na zítřek ojediněle vyskytovat i na ostatním území Čech. Zítra (Ve středu) budou srážky od jihozápadu slábnout," uvedli meteorologové. Původně předpokládali, že ledovka se bude tvořit zejména v jihozápadní části země do dnešního večera, nyní výstrahu o den prodloužili.

Silnice i chodníky budou místy kluzké, řidiči a chodci by proto měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám. Motoristé mají sledovat aktuální dopravní zpravodajství.

Po mimořádně teplém prosinci přinesl až přelom roku mrazy a sníh, který vydržel i ve městech. Během tohoto týdne se ale očekává postupné oteplení. V nížinách se teploměr dostane nad nulu a sněžení vystřídají dešťové nebo smíšené srážky.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu