ZMĚNIT MÍSTO

Postupné ochlazování v nadcházejícím týdnu doprovodí nadprůměrné srážky

11.01.2016

Po mlhavém a deštivém víkendu s teplotami nad nulou očekáváme v následujícím týdnu opět postupné ochlazování, v závěru týdne stoupne rtuť teploměru ojediněle nad 0 °C a víkend předpovídáme mrazivý. K tomu bude následující týden srážkově nadprůměrný, v první půli ho doprovodí dešťové přeháňky, které se postupně od vyšších poloh budou měnit na sněhové.

Pro pondělí předpovídáme na celém území oblačno až zataženo s dešťovými přeháňkami, které mohou ojediněle namrzat, místy se mohou objevit mlhy. V polohách nad 800 m potom očekáváme srážky smíšené, nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C. Jihovýchodní vítr do 3 m/s se postupně změní na jihozápadní o rychlosti 3-7 m/s.

Noc na úterý bude oblačná až zatažená s dešťovými nebo smíšenými přeháňkami. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Oblačná až zatažená zůstane obloha i přes den a nadále bude doprovázená deštěm a přeháňkami, které budou ve vyšších polohách sněhové. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Pokračující jihozápadní proudění 3-7 m/s.

Středeční noc předpovídáme oblačnou až zataženou se sněžením nebo sněhovými přeháňkami, stejně bude obloha vypadat i přes den, v nižších polohách očekáváme srážky smíšené nebo dešťové. Rtuť teploměru v noci klesne na +1 až -2 °C, nejvyšší denní teploty 0 až 3 °C. Západní až severozápadní vítr 4-8 m/s.

Čtvrtek bude opět zatažený až oblačný se sněhovými přeháňkami, které budou v nižších polohách přecházet ve smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 0 do – 5 °C, denní maxima v rozmezí -2 až +2°C. Západní proudění se změní v mírné jihovýchodní o rychlosti 2-6m/s.

Podobný trend klesajících teplot očekáváme pro pátek i nadcházející víkend s tím, že rtuť teploměru se o víkendu nedostane nad bod mrazu.


JB slunecno.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu