ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na následující dny s výhledem na týden

07.06.2013

 Mnoho obyvatel České republiky, převážně v Čechách, se začíná pomalu vzpamatovávat z přívalů vody, kterým byli v posledním týdnu vystaveni, a také nadále platí výstraha ČHMÚ na povodňové ohrožení (extrémní stupeň nebezpečí) pro 3 české kraje. Předpověď na příští týden však vypadá o něco lépe než počasí v končícím týdnu, alespoň co se týče teplot. Ty by se v denních maximech měly pohybovat většinou nad 20 °C. Připravit bychom se však měli také na bouřky, které se mohou místy vyskytnout a přinesou s sebou i intenzivní srážky či kroupy.

Dnes, 6. 6. 2013 ve 20 hodin SELČ převažovalo nad Českem polojasno až oblačno, na některých místech však byla oblačnost protrhaná na skorojasno a nad severovýchod zasahovala nízká oblačnost z Polska, která způsobovala zhoršenou dohlednost ve formě kouřma. Na jihovýchodě se také vyskytovaly lokální přeháňky. Teploty byly o málo vyšší na západě a pohybovaly se v rozmezí od 14 do 18 °C. Vítr byl slabý do 3 m/s a vanul převážně od severovýchodu.

V rámci Evropy je ve 20 hodin UTC situace, co se týče teplot, téměř vyrovnaná. Pohybují se většinou od 12 do 20 °C.

Nyní se Česká republika nachází v oblasti nevýrazného výběžku vysokého tlaku vzduchu, což by mělo vydržet i o víkendu. Na přelomu týdne by se přes naše území měla pohybovat tlaková níže od jihozápadu a později se opět obnoví nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Páteční počasí bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy a také přeháněk, které by měly vyskytnout na celém území, výjimkou nebudou ani bouřky s nárazovým větrem a kroupami. Nejvyšší denní teploty můžeme očekávat v rozmezí od 19 do 23 °C. K tomu nám povane severovýchodní vítr, který může v bouřkách zesílit.

sobotu se můžeme těšit zpočátku ještě na polojasno, na některých místech i skorojasno, ojediněle mlhy, postupně se během dne obloha zatáhne na oblačno a k tomu se na celém území přidají i přeháňky a bouřky doprovázené intenzivními srážkami. Nejnižší teploty budou v rozmezí 10 až 14 °C, nejvyšší se vyhoupnou na 21 až 25 °C. Vítr bude severovýchodní až východní rychlostí do 5 m/s, v bouřkách může zesílit.

Neděle by se od předchozích dní neměla příliš lišit, protože podle týdenní předpovědi ČHMÚ z 6. 6. 2013 bude oblačno s přeháňkami, místy i bouřkami, ve kterých se mohou vyskytovat intenzivní srážky. Nejnižší teploty klesnou na 9 až 19 °C a ty nejvyšší očekáváme mezi 20 až 24 °C. Vítr povane v Čechách od severozápadu, na Moravě a ve Slezsku od jihovýchodu rychlostí od 2 do 6 m/s, v bouřkách bude zesilovat.

Počátek příštího týdne bude oblačný až zatažený, na většině území se setkáme s deštěm nebo přeháňkami, v pondělí ještě i s bouřkami, postupně by se ale mělo počasí zlepšovat až na polojasno a ubude i srážek. Minimální teploty budou mezi 9 až 13 °C a ty nejvyšší denní zpočátku mezi 17 až 21 °C, postupně se ale bude oteplovat a před víkendem můžeme očekávat atakování letních 25 °C.

 

Zdroje:

http://www.slunecno.cz/predpoved-srazek

http://www.chmi.cz

http://www.wetter3.de

http://www.wetterzentrale.de

http://www.skystef.be

http://www.sat24.com

http://www.met.fu-berlin.de

 

 

 

Václav Smolka

Dne 6. 6. 2013

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu