ZMĚNIT MÍSTO

Druhá půlka dubna ve znamení letních teplot

15.04.2016

Po prudkém ochlazení se můžeme v druhé půli dubna těšit na velmi příznivé letní teploty, které by měly atakovat hranici 25 stupňů Celsia. Meteorologové předpokládají, že by se už nemělo výrazněji ochladit a příjemné teploty budou pokračovat i v květnu. Denní maxima dosáhnou 24 stupňů, ale spíše počítejte, že nadcházejí dva týdny se bude teplota pohybovat kolem dvaceti stupňů.

Od pondělí 11 dubna do konce týdne, budou převládat denní teploty od 15 do 20 stupňů. V posledním dubnovém týdnu budou teploty pozvolna stoupat až k 23 stupňům. Začátkem května může teplota vystoupat až k 25 stupňům.


Ke konci dubna a začátkem května se mohou na většině území ČR vyskytnout dešťové srážky. S vydatnějším deštěm však příliš nepočítejte, úhrn srážek v tomto období by neměl překročit 50 mm. Ve vyšších polohách se mohou vyskytnout vydatnější přeháňky doprovázené mírným prouděním vzduchu.


Navzdory častým dešťovým přeháňkám se můžeme těšit na celkově nadprůměrné teploty, které budou připomínat léto. Meteorologové očekávají, že v nadcházejících týdnech padnou další teplotní rekordy na některých místech ČR.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu