ZMĚNIT MÍSTO

Na horách napadlo po průdkém ochlazení až 20 centimetrů sněhu

27.04.2016

Na českých horách napadl čerstvý sníh. V pondělí na Šumavě napadly dvě desítky centimetrů sněhu. Hustě sněžilo i v Krušných horách, kde byla doprava paralyzována několik hodin. Sníh padal až do pozdního odpoledne a desítky řidičů s letními gumami museli počkat, než silničáři prohrnou silnice, aby mohli pokračovat v jízdě dál.

V úterý na většině hor napadlo 3 až 15 centimetrů sněhu. V polohách nad 500 metrů nad mořem by se měl sníh udržet i nadále. Denní teploty se zde pohybují průměrně dva stupně nad nulou. Nejvíce sněžilo v Krkonoších, místy zde napadlo až 20 centimetrů sněhu.

Na Šumavě se tvoří sněhové jazyky a sníh by zde měl padal i následující dny. Silničáři jsou zde od pondělí v plné pohotovosti a ve vyšších polohách se starají a posypávání a prohrnování komunikací. Sníh by se měl v polohách nad 600 metrů udržet i nadále, teplota se zde pohybuje kolem půl stupně nad nulou.

V ČR se od pondělí prudce ochladilo, v Českých Budějovicích se po celý den pohybovala teplota jen 4 stupně nad nulou. Podobně tomu bylo na většině míst ČR. Na některých silnicích je uježděný sníh a řidiči s letními pneumatikami mohou dostat smyk a způsobit dopravní nehodu. Právě to, se vymstilo jednomu řidiči poblíž obce Jelení. Řidič dostal smyk a vozidlo sjelo do Schwarzenberského kanálu, kde hrozila vlivem unikajícího benzínu kontaminace vody. Místní hasiči bleskově zareagovali a eliminovali riziko znečištění vody. Celý incident si na štěstí nevyžádal újmu na zdraví.

Podobná situace panuje i v Krušných horách. Silnice je tu průjezdná pouze se zimními gumami. Na mnoha úsecích poblíž Mariánských lázní a části Libereckého kraje komplikoval jízdu rozbředlý sníh.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.