ZMĚNIT MÍSTO

V důsledku změn klimatu hrozí vyhynutí mnoha druhů Antilop

05.05.2016

V důsledku neustálých změn klimatu, hrozí vyhynutí mnohých druhů Antilop v Africe. Studie dokazují, že v současné době, je takřka jedna třetina druhů Antilop vedena jako ohrožené druhy. O tomto faktu informoval časopis Current Biology.

Především globální oteplování se podepsalo na poklesu afrických Antilop. V některých částech Afriky se prudce změnilo klima a některé druhy Antilop tak přichází o své přirozené prostředí. Mnohé druhy dávají přednost chladnějšímu a suššímu klimatu, o které pomalu přicházejí.

Vědci sestavili model, kde předpovídají podíl emisí až do roku 2080, díky tomu předpokládají, že může být v dlouhodobém měřítku ohroženo až 82 procent všech druhů Antilop.

Studie Jakoba BRO Jorgensena z Liverpoolské Univerzity jasně dokazuje, že již dnes jsou některé druhy Antilop na pokraji vyhynutí a je nutné přikročit k jejich záchraně, dokud není příliš pozdě.

Přednostně je nutné přikročit k záchraně Antilop, které vyžadují k životu pravidelné teploty a srážky. Tyto Antilopy se uchylují ke změnám svého stanoviště a stěhují se do oblastí, kde pro ně není přirozené prostředí k životu a dochází k jejich úhynu.

Vědci bohužel nepředpokládají, že by se situace týkající se prudkých klimatických změn měla zlepšovat. Jedinou šancí pro mnohé Antilopy budou vstřícní lidé, kteří poskytnou útočiště pro tyto krásné tvory. Ochranáři zvířat po celém světě situaci kolem Antilop intenzivně řeší.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu